U verwerkt edelmetaal, wij winnen het terug

Van de zonnecellenindustrie tot de productie van elektronische componenten: edelmetaal wordt bij diverse productieprocessen gebruikt. Achterblijvende resten zijn dan vrijwel onbruikbaar omdat ze met andere, waaronder gevaarlijke, stoffen vermengd zijn. Het scheiden van het edelmetaal van deze stoffen is een taak die zeer hoge eisen stelt. Niet alleen omdat het belangrijk is een zo hoog mogelijke zuiverheidsgraad te bereiken, maar ook omdat de gevaarlijke stoffen om een bijzondere behandeling vragen. Zo moeten bijvoorbeeld strenge veiligheidsrichtlijnen worden nageleefd.

Diensten voor bedrijven die edelmetaal verwerken

Onze organisatie ontwikkelt verwijderings- en recyclingoplossingen op maat voor bedrijven die edelmetaal verwerken. Wij beschikken over de modernste technologieën om edelmetalen zoals goud en zilver dat in verschillende fracties is opgenomen terug te winnen en zijn bovendien gecertificeerd voor de milieuvriendelijke omgang met speciaal afval die voldoet aan alle wettelijke regels. Dit alles komt samen in ons grote aanbod van diensten voor de gehele sector. Zo behandelen wij onder andere:

 • poetsdoeken, pastaresten en vervuilde verpakkingen van fabrikanten van zonnecellen en producenten van elektronische onderdelen
 • verf- en pastaresten uit de glas- en spiegelproductie
 • galvanische baden en slakken uit oppervlaktebehandelingen
 • papier en karton uit drukkerijen en uit de verpakkingsindustrie
  • Materiaalstromen bij het recyclen van edelmetaal

   Afhankelijk van het bronmateriaal worden van de levering tot de uiteindelijke terugwinning van edelmetaal verschillende stappen doorlopen. Voor de voor uw sector relevante stappen geven we u hier een aantal stoffen. De lijst met bronmaterialen waar u hier uit kunt kiezen, is niet volledig, hij dient slechts als voorbeeld.

  Bronmateriaal (selectie)

Documentatie, registratie en betaling

 • Transparantie en eerlijkheid zijn voor ons het belangrijkste. Elke afzonderlijke stap tot aan de uiteindelijke terugwinning of vergoeding wordt nauwkeurig gedocumenteerd en kan op verzoek op locatie door u worden begeleid. Ook externe testafnames zijn te allen tijde mogelijk, als steekproef of voor elke afzonderlijke batch. Op verzoek leveren wij u bovendien naast de overnameverklaring een schriftelijk bewijs van alle analyseresultaten. Natuurlijk onderscheiden wij ons door deze zelfde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid ook bij de uiteindelijke vergoeding te gebruiken. Deze is zowel fysiek mogelijk in de vorm van baren als door uitbetaling tegen de actuele koers. We kunnen ook een gewichtsrekening voor u beheren, waaruit u uw edelmetaal te allen tijde kunt laten uitbetalen.

 • Wij zijn gecertificeerd door LBMA. Alle door ons uitgegeven zilverbaren kunnen overal ter wereld worden verhandeld.

Het Fort Knox van edelmetaalrecycling

Uw edelmetaal wordt nergens beter opgeslagen dan bij ons. Het hele gebouw is aangelegd als zwaarbeveiligde zone, inclusief 24-uurs alarm- en camerabeveiliging, betonnen muren, kogelwerende ramen en een 5 meter hoge omheining. Ook in het gebouw geldt het hoogste veiligheidsniveau. Overal heerst een sluizenprincipe met elektronisch beveiligde deuren. Voor het totale terrein geldt een uitgebreid accreditatiesysteem. Het is voor bezoekers uitsluitend toegestaan het terrein te betreden onder begeleiding van onze medewerkers. Een bezoekerspas kan nooit door slechts één medewerker worden gemaakt. Topbeveiliging, ook bij de manier waarop wij omgaan met uw materiaal: alle binnenkomende en uitgaande materiaalstromen worden gedurende het gehele proces individueel en per batch gewogen en geregistreerd. Alle edelmetalen worden in een centraal depot geplaatst, dat elektronisch beveiligd is en bovendien uitsluitend met toegangsrechten door de beveiligingsmedewerker kan worden geopend.

REMONDIS PMR B.V.
Algemene voorwaardenColofonPrivacyverklaringWhistleblower Policy


 • Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


 • Over REMONDIS PMR

  Download brochures en formulieren over de ingangscontrole in PDF-formaat

  Werken bij ons. Informeer naar het vacature-aanbod bij REMONDIS PMR

  Wij hebben twee vestigingen in Nederland waar u terecht kunt voor onze diensten


 • Contact

  REMONDIS PMR B.V.
  Middenweg 7
  4782 PM Moerdijk
  Netherlands
  T +31 168 385555
  F +31 168 385550
  Email

© 2024 REMONDIS SE & Co. KG