U haalt het beste uit kleur? Wij ook

In drukkerijen en grafische bedrijven tellen kwaliteit en snelheid. Deze randvoorwaarden zorgen ervoor dat u zich volledig met uw kernactiviteiten bezighoudt. Desalniettemin ontstaan bij u veel reststoffen en gevaarlijke stoffen, die speciale aandacht verdienen. Aan de ene kant omdat ze milieuvriendelijk verwijderd moeten worden, aan de andere kant omdat ze niet zelden waardevolle grondstoffen, zoals bijvoorbeeld goud en zilver, bevatten. Maak gebruik van ons specialisme in de recycling van edelmetaal om uw afval om te zetten in geld.

Diensten voor drukkerijen en grafische bedrijven

Wij nemen de complete logistiek en afvalverwijdering of verwerking van alle in uw bedrijf ontstane afvalstoffen van u over. Het maakt niet uit of het daarbij om vaste stoffen, zoals (edelmetaalhoudende) verven, gaat, of om (edelmetaalhoudende) vloeistoffen en fixeerbaden. Om succesvolle recycling van grondstoffen te bereiken bieden wij u het volledige full-service-pakket, bestaande uit:

 • Professioneel advies tot de ontwikkeling van complete oplossingen voor verwijdering.
 • ndividuele inzamelsystemen voor uw speciale wensen.
 • Gegarandeerde veiligheid bij de verwijdering van gevaarlijk afval door gespecialiseerde ondernemingen binnen de REMONDIS-groep.
 • Speciale processen die recycling van edelmetaal met een zuiverheidsgraad tot 99,9% mogelijk maken.
  • Materiaalstromen bij het recyclen van edelmetaal

   Afhankelijk van het bronmateriaal worden van de levering tot de uiteindelijke terugwinning van edelmetaal verschillende stappen doorlopen. Voor de voor uw sector relevante stappen geven we u hier een aantal stoffen. De lijst met bronmaterialen waar u hier uit kunt kiezen, is niet volledig, hij dient slechts als voorbeeld.

  Bronmateriaal (selectie)

Documentatie, registratie en betaling

 • Transparantie en eerlijkheid zijn voor ons het belangrijkste. Elke afzonderlijke stap tot aan de uiteindelijke terugwinning of vergoeding wordt nauwkeurig gedocumenteerd en kan op verzoek op locatie door u worden begeleid. Ook externe testafnames zijn te allen tijde mogelijk, als steekproef of voor elke afzonderlijke batch. Op verzoek leveren wij u bovendien naast de overnameverklaring een schriftelijk bewijs van alle analyseresultaten. Natuurlijk onderscheiden wij ons door deze zelfde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid ook bij de uiteindelijke vergoeding te gebruiken. Deze is zowel fysiek mogelijk in de vorm van baren als door uitbetaling tegen de actuele koers. We kunnen ook een gewichtsrekening voor u beheren, waaruit u uw edelmetaal te allen tijde kunt laten uitbetalen.

 • Wij zijn gecertificeerd door LBMA. Alle door ons uitgegeven zilverbaren kunnen overal ter wereld worden verhandeld.

Het Fort Knox van edelmetaalrecycling

Uw edelmetaal wordt nergens beter opgeslagen dan bij ons. Het hele gebouw is aangelegd als zwaarbeveiligde zone, inclusief 24-uurs alarm- en camerabeveiliging, betonnen muren, kogelwerende ramen en een 5 meter hoge omheining. Ook in het gebouw geldt het hoogste veiligheidsniveau. Overal heerst een sluizenprincipe met elektronisch beveiligde deuren. Voor het totale terrein geldt een uitgebreid accreditatiesysteem. Het is voor bezoekers uitsluitend toegestaan het terrein te betreden onder begeleiding van onze medewerkers. Een bezoekerspas kan nooit door slechts één medewerker worden gemaakt. Topbeveiliging, ook bij de manier waarop wij omgaan met uw materiaal: alle binnenkomende en uitgaande materiaalstromen worden gedurende het gehele proces individueel en per batch gewogen en geregistreerd. Alle edelmetalen worden in een centraal depot geplaatst, dat elektronisch beveiligd is en bovendien uitsluitend met toegangsrechten door de beveiligingsmedewerker kan worden geopend.

REMONDIS PMR B.V.
Algemene voorwaardenColofonPrivacyverklaringWhistleblower Policy


 • Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


 • Over REMONDIS PMR

  Download brochures en formulieren over de ingangscontrole in PDF-formaat

  Werken bij ons. Informeer naar het vacature-aanbod bij REMONDIS PMR

  Wij hebben twee vestigingen in Nederland waar u terecht kunt voor onze diensten


 • Contact

  REMONDIS PMR B.V.
  Middenweg 7
  4782 PM Moerdijk
  Netherlands
  T +31 168 385555
  F +31 168 385550
  Email

© 2024 REMONDIS SE & Co. KG