Compleet in katalysatorrecycling

Katalysatoren zijn een essentieel onderdeel in de productie van veel industriële producten. Hoewel het rendement van katalysatoren na verloop van tijd afneemt, zijn gebruikte katalysatoren en andere metaalhoudende afvalresiduen nog steeds uiterst waardevol. Het recyclen en terugwinnen van industrieel belangrijke metalen is niet alleen aantrekkelijk om economische redenen. Ook vanuit ecologisch oogpunt is het hergebruik van nikkel, molybdeen, kobalt, vanadium, zink, wolfraam, koper en zilver, goud, platina, palladium en rhodium essentieel en noodzakelijk.

Diensten voor katalysatorrecycling

We verwerken edelmetaal houdende katalysatoren en katalysatoren die overgangsmetalen bevatten, evenals assen, filterkoek en reinigingsresiduen van katalysator gerelateerde processen. Deze materialen zijn afkomstig uit uiteenlopende industrieën, zoals:

 • farmaceutische industrie
 • petrochemische industrie
 • specialistische chemische industrie
 • olieraffinaderijen
  • Terugwinning van metalen: een verscheidenheid aan materiaalstromen

   Verschillende soorten inputmateriaal moeten verschillende soorten processen ondergaan - van de manier waarop het wordt aangeleverd tot de manier waarop de metalen worden teruggewonnen.  We hebben beschrijvingen samengesteld van de processtappen die worden gebruikt voor een aantal materialen die relevant zijn voor uw industrie.  Deze lijst van inputmaterialen is zeker niet volledig - het is enkel bedoeld om een aantal voorbeelden te geven.
   Meer over katalysatorrecycling

  Bronmateriaal (selectie)

Documentatie, registratie en betaling

 • Transparantie en eerlijkheid zijn voor ons het belangrijkste. Elke afzonderlijke stap tot aan de uiteindelijke terugwinning of vergoeding wordt nauwkeurig gedocumenteerd en kan op verzoek op locatie door u worden begeleid. Ook externe testafnames zijn te allen tijde mogelijk, als steekproef of voor elke afzonderlijke batch. Op verzoek leveren wij u bovendien naast de overnameverklaring een schriftelijk bewijs van alle analyseresultaten. Natuurlijk onderscheiden wij ons door deze zelfde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid ook bij de uiteindelijke vergoeding te gebruiken. Deze is zowel fysiek mogelijk in de vorm van baren als door uitbetaling tegen de actuele koers. We kunnen ook een gewichtsrekening voor u beheren, waaruit u uw edelmetaal te allen tijde kunt laten uitbetalen.

 • Wij zijn gecertificeerd door LBMA. Alle door ons uitgegeven zilverbaren kunnen overal ter wereld worden verhandeld.

Het Fort Knox van edelmetaalrecycling

Uw edelmetaal wordt nergens beter opgeslagen dan bij ons. Het hele gebouw is aangelegd als zwaarbeveiligde zone, inclusief 24-uurs alarm- en camerabeveiliging, betonnen muren, kogelwerende ramen en een 5 meter hoge omheining. Ook in het gebouw geldt het hoogste veiligheidsniveau. Overal heerst een sluizenprincipe met elektronisch beveiligde deuren. Voor het totale terrein geldt een uitgebreid accreditatiesysteem. Het is voor bezoekers uitsluitend toegestaan het terrein te betreden onder begeleiding van onze medewerkers. Een bezoekerspas kan nooit door slechts één medewerker worden gemaakt. Topbeveiliging, ook bij de manier waarop wij omgaan met uw materiaal: alle binnenkomende en uitgaande materiaalstromen worden gedurende het gehele proces individueel en per batch gewogen en geregistreerd. Alle edelmetalen worden in een centraal depot geplaatst, dat elektronisch beveiligd is en bovendien uitsluitend met toegangsrechten door de beveiligingsmedewerker kan worden geopend.

REMONDIS PMR B.V.
Algemene voorwaardenColofonPrivacyverklaringWhistleblower Policy


 • Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


 • Over REMONDIS PMR

  Download brochures en formulieren over de ingangscontrole in PDF-formaat

  Werken bij ons. Informeer naar het vacature-aanbod bij REMONDIS PMR

  Wij hebben twee vestigingen in Nederland waar u terecht kunt voor onze diensten


 • Contact

  REMONDIS PMR B.V.
  Middenweg 7
  4782 PM Moerdijk
  Netherlands
  T +31 168 385555
  F +31 168 385550
  Email

© 2024 REMONDIS SE & Co. KG