U ontwikkelt foto’s, wij de bijpassende recyclingoplossing

In fotolaboratoria en fotowinkels worden vloeistoffen gebruikt, die aan de ene kant schadelijk zijn voor het milieu, maar aan de andere kant het waardevolle edelmetaal zilver bevatten. Wij garanderen een milieubewuste verwerking van fotografische vloeistoffen. Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen wij het zilver bijna volledig terugwinnen.

Diensten voor fotolaboratoria

Film- en fotochemicaliën recyclen wij met complexe, meerfasige verwerkingsprocessen. De door ons teruggewonnen grondstoffen kunststof en zilver staan bekend om hun hoge zuiverheid en zijn zeer gewild in de industrie. Omdat wij over een grote capaciteit beschikken, staan wij altijd voor u klaar – ook bij grote opdrachten en spoedopdrachten. Onze service begint al bij het ophalen. Voor het transport worden speciale voertuigen gebruikt die uitgerust zijn met pompinstallaties, registratiesystemen, kunststof vloeren die bestand zijn tegen chemicaliën en geïntegreerde calamiteitenbakken. Onze chauffeurs zijn uiterst ervaren in de omgang met gevaarlijke stoffen en gecertificeerd volgens de richtlijnen van het Europese Verdrag voor het transport van gevaarlijke stoffen over de weg (ADR). Andere voordelen die wij u bieden:

 • Holistische recycling, waarbij zilver wordt teruggewonnen en kunststof als productiemiddel of alternatieve brandstof wordt verwerkt.
 • Gevaarlijke stoffen worden op vestigingen van de REMONDIS-groep professioneel en milieuvriendelijk verwijderd.
 • Speciale processen maken recycling van zilver met een zuiverheidsgraad tot 99,9% mogelijk.
  • Materiaalstromen bij het recyclen van edelmetaal

   Afhankelijk van het bronmateriaal worden van de levering tot de uiteindelijke terugwinning van edelmetaal verschillende stappen doorlopen. Voor de voor uw sector relevante stappen geven we u hier een aantal stoffen. De lijst met bronmaterialen waar u hier uit kunt kiezen, is niet volledig, hij dient slechts als voorbeeld.

  Bronmateriaal (selectie)

Documentatie, registratie en betaling

 • Transparantie en eerlijkheid zijn voor ons het belangrijkste. Elke afzonderlijke stap tot aan de uiteindelijke terugwinning of vergoeding wordt nauwkeurig gedocumenteerd en kan op verzoek op locatie door u worden begeleid. Ook externe testafnames zijn te allen tijde mogelijk, als steekproef of voor elke afzonderlijke batch. Op verzoek leveren wij u bovendien naast de overnameverklaring een schriftelijk bewijs van alle analyseresultaten. Natuurlijk onderscheiden wij ons door deze zelfde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid ook bij de uiteindelijke vergoeding te gebruiken. Deze is zowel fysiek mogelijk in de vorm van baren als door uitbetaling tegen de actuele koers. We kunnen ook een gewichtsrekening voor u beheren, waaruit u uw edelmetaal te allen tijde kunt laten uitbetalen.

 • Wij zijn gecertificeerd door LBMA. Alle door ons uitgegeven zilverbaren kunnen overal ter wereld worden verhandeld.

Het Fort Knox van edelmetaalrecycling

Uw edelmetaal wordt nergens beter opgeslagen dan bij ons. Het hele gebouw is aangelegd als zwaarbeveiligde zone, inclusief 24-uurs alarm- en camerabeveiliging, betonnen muren, kogelwerende ramen en een 5 meter hoge omheining. Ook in het gebouw geldt het hoogste veiligheidsniveau. Overal heerst een sluizenprincipe met elektronisch beveiligde deuren. Voor het totale terrein geldt een uitgebreid accreditatiesysteem. Het is voor bezoekers uitsluitend toegestaan het terrein te betreden onder begeleiding van onze medewerkers. Een bezoekerspas kan nooit door slechts één medewerker worden gemaakt. Topbeveiliging, ook bij de manier waarop wij omgaan met uw materiaal: alle binnenkomende en uitgaande materiaalstromen worden gedurende het gehele proces individueel en per batch gewogen en geregistreerd. Alle edelmetalen worden in een centraal depot geplaatst, dat elektronisch beveiligd is en bovendien uitsluitend met toegangsrechten door de beveiligingsmedewerker kan worden geopend.

REMONDIS PMR B.V.
Algemene voorwaardenColofonPrivacyverklaringWhistleblower Policy


 • Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


 • Over REMONDIS PMR

  Download brochures en formulieren over de ingangscontrole in PDF-formaat

  Werken bij ons. Informeer naar het vacature-aanbod bij REMONDIS PMR

  Wij hebben twee vestigingen in Nederland waar u terecht kunt voor onze diensten


 • Contact

  REMONDIS PMR B.V.
  Middenweg 7
  4782 PM Moerdijk
  Netherlands
  T +31 168 385555
  F +31 168 385550
  Email

© 2024 REMONDIS SE & Co. KG