Hier grijpen de raderen in elkaar

Ons doel van een gesloten stofkringloop kan alleen worden bereikt met gedetailleerde vakkundige verwerking. Daarvoor zijn, naast reeds op elkaar afgestemde logistieke, sorterings- en voorbehandelingsprocessen vooral de modernste analyse- en terugwinningsprocessen nodig. Die vormen het hart van onze speciale installaties, waarin dagelijks edelmetaal wordt gerecycled onder de hoogste veiligheidsmaatregelen.

Het edelmetaal op het spoor zijn

 • In vloeibare vorm zoals bij galvanische baden of als vaste stof zoals bij sensoren, waar zich ook maar een spoor van edelmetaal bevindt, gaan wij aan de slag. Van de analyse tot de uiteindelijke terugwinning worden daarbij altijd die processen gebruikt, die u de perfecte combinatie van kostenbesparing en optimale recycling van edelmetaal garanderen. Hieronder noemen we een aantal van deze processen.

  • Cupellatie

   Cupellatie is een proces om edelmetaal zoals goud en zilver te scheiden uit legeringen met een niet-edelmetaal. Het te testen metaal wordt daarvoor samen met lood gesmolten. Daarbij ontstaat een chemische reactie, waarbij de niet-edele componenten in het nieuw ontstane loodoxide worden gebonden en zo van het edelmetaal gescheiden kunnen worden.

   ICP

   ICP (inductief gekoppeld plasma) is een proces uit de atoomspectroscopie voor een kwantitatieve en kwalitatieve bepaling van chemische elementen. Het is bij ons een vast onderdeel bij het bepalen van edelmetalen in uw reststoffen.

   Titratie

   Hierbij gaat het om een maatanalyse, waarbij een chemische reactie tussen een oplossing met onbekend zilverpercentage en een maatoplossing wordt gemaakt. Door berekening van het volume van de verbruikte maatoplossing kan de concentratie van het zilver worden vastgesteld.

   XRF

   XRF (röntgenfluorescentie spectroscopie) is een methode uit de materiaalanalyse, waarbij de hoeveelheid edelmetaalhoudende bestanddelen door middel van röntgenfluorescentie wordt berekend.

   Elektrolyse

   Met elektrolyse – ook bekend als elektrolytische raffinage – kunnen metalen worden teruggewonnen uit oplossingen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de zogenaamde redoxreactie, waarbij elektrische energie wordt omgezet in chemische energie.

Vandaag al op zoek naar oplossingen voor morgen

Voor efficiëntie is ontwikkeling en beweging nodig. Daarom zijn wij elke dag op zoek naar nieuwe technologieën en processen, waarmee edelmetalen nog beter en voordeliger kunnen worden teruggewonnen. Op eigen initiatief, maar ook omdat wij onze klanten de allerhoogste kwaliteit willen bieden.


REMONDIS PMR B.V.
Algemene voorwaardenColofonPrivacyverklaringWhistleblower Policy


 • Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


 • Over REMONDIS PMR

  Download brochures en formulieren over de ingangscontrole in PDF-formaat

  Werken bij ons. Informeer naar het vacature-aanbod bij REMONDIS PMR

  Wij hebben twee vestigingen in Nederland waar u terecht kunt voor onze diensten


 • Contact

  REMONDIS PMR B.V.
  Middenweg 7
  4782 PM Moerdijk
  Netherlands
  T +31 168 385555
  F +31 168 385550
  Email

© 2024 REMONDIS SE & Co. KG